Jäsenhuone|Työhuone

Ykköspesis kausi starttaa

13.5.2014

 

 

Ykköspesisnaiset tosi toimiin

 

Lappajärven Veikkojen naisten pesisjoukkueen toinen kausi ykköspesiksessä alkaa tulevana lauantaina. Pelaajaringissä on ollut talven ajan 20 pelaajatarta, joista osa jatkaa pelejään Ykköspesiksessä ja osa LaVe:n Maakuntasarjajoukkueessa yhdessä nuorempien tyttöjen kanssa Marko Timon johdolla. Valmennusringin pelaajista suurin osa mahtuu ikänsä puolesta vielä B-ikäisiin ja he pelaavat myös Vimpeli Vedon väreissä tyttöjen Superpesistä.

Lavettaret ovat vuotta vanhempia ja kokeneempia kuin viime kaudella. Joukkueeseen on tullut täydennystä Alajärven Ankkureiden viidestä tytöstä, jotka siirtyvät Veikkoihin syksyllä. Talviharjoittelu on sujunut valmentaja- pelinjohtaja Pasi Herralan, kakkospelinjohtaja Jukka Jaakkolan ja nopeus- ja fysiikkavalmentaja Raine Savolan johdolla. Savolan mukaantulo näkyy selkeästi juoksunopeus ja -tekniikkapuolella. Kevään aikana nähtäneen myös viuhkan varressa vuosia Ankkureiden tyttöjä valmentanut Jarmo Nurmela.

 Herralan mukaan ehdoton tavoite on taistella sarjan keskikastissa ja parantaa tulokaskauden viidettä sijaa. Sarjan kärkipaikoista kamppailevat jo viime kaudella Superpesispaikkaa hakeneet Kankaanpää ja Seinäjoki unohtamatta paikallisvastustaja Lapuaa.

Veikot aloittavat sarjakauden lauantaina vierasottelulla nousija Pattijokea vastaan. Ottelu antaa jo suuntaviivoja tulevasta kesästä. Heti ensi viikon tiistaina pelataan sitten jo kotoisasti Veikkolan kentällä Jyväskylän Pesistä vastaa. Joukkueessa on mukana tyttöjä myös Jyväskylän Superpesisjoukkueesta. Peli alkaa kello 18 ja lavettaret toivovat yleisön mukaantuloa ja kannustusta. Kausikortteja on myynnissä kentän kioskissa pelien aikana ja tiistaina niitä voi ostaa portilta.

pj