Jäsenhuone|Työhuone

Lappajärven Veikot matkalla Superpesiskauteen

15.11.2016

Lappajärven Veikkojen matka kohti seuran ensimmäistä Superpesiskautta käynnistyi lokakuun päättyessä viikonloppuleirillä. Ensimmäinen kokoontuminen sisälsi fysiikkatestejä ja lajiharjoittelua. Viime viikonvaihteessa kokoonnuttiin toisen kerran, jolloin kolmen harjoituskerran lisäksi palaverissa käytiin tulevan kauden asioita läpi ja vietettiin menneen kauden päättäjäisiä.

 Joukkueen yhteisharjoittelu painottuu viikonloppuleireihin, koska pelaajat kokoontuvat opiskelu ja työtilanteen johdosta hyvin laajalta alueelta. Tässä tilanteessa ryhmä koostuu yksilöurheilijoista, jotka harjoittelevat pääosin omatoimisesti tai pienryhmissä pelinjohtaja/valmentajiensa Jukka-Pekka Tuomelan ja Markku Lassilan ohjelmien mukaan.

  Veikkojen harjoitusrinki on nyt lähes valmis. Ryhmään kuuluu 20 pelaajaa, joista puolet on uusia kasvoja Veikoissa. Pärjääminen sarjaporrasta ylempänä vaatii kokemusta nuoren joukkueen tueksi. Kaivattua pääsarjakokemusta ja lyöntivoimaa tuovat Tampereelta tulevat Elisa Salonen ja Stina Parantainen, Raumalla Superpesistä pelannut ja Seinäjoelta tuleva Niina Uusitupa, kuten kasvattajaseuraansa palaava kotiuttajajokeri Piritta Kärnä. Viinijärven väreissä viime kaudet esiintynyt Jannika Lillunen tunnetaan erityisesti polttolinjalla viihtyvänä pelaajana.

  Loistavan kesän Lappajärvellä pelanneen ja Lapuan Virkiässä pääsarjatasollakin esiintyneen Essi Ritolan sopimusta Veikkoihin odotettiin pitkään ja hartaasti, kunnes sitten viime viikolla asia varmistui.  

 Joukkue sai lisäksi vahvuuteensa nuoria tulevaisuuden pelaajia, kun Vaasassa viime kauden pelannut Maila- Jussien kasvatti Laura Karhumäki, Nurmosta Roosa Martinmäki ja Ylihärmästä Milja Hautala siirtyivät Veikkoihin. Harjoitusrinkiin nousivat lisäksi lupaavat Henna Olli sekä jo viime kesänäkin ottelun Ykköspesiksessä pelanneet Jutta Herrala ja Nella Sova.

 Lappajärven Veikkojen Ykköspesistaipaleelta tutut luottopelaajat Roos Aho, Kaisa Jaakkola, Karoliina Luoma-aho, Ella ja Inka Mäki, Janina Männikkö, Emmi Peltola ja Riina Rantala jatkavat pelaajauraansa lavettarissa. RK