Jäsenhuone|Työhuone

Etelä-Pohjanmaan pesisklassikkotapahtuma 10.6.2017

21.11.2016

Kuvassa Lappajärven Veikkojen Roosa Aho ja Lapuan Virkiän Saija-Maria Saari

Koskenkorva tuo ensi kesän JymyJussit –kotiottelunsa OmaSP–stadionille
 

Seinäjoen uudella OmaSP-stadionilla pelataan lauantai-iltana 10.6.2017 kaksi pohjalaisjoukkueiden välistä superpesisottelua Etelä-Pohjanmaan pesisklassikkotapahtumassa. Avausottelussa klo 18 kohtaavat Koskenkorvan Urheilijoiden ja Seinäjoen JymyJussien miesjoukkueet sekä klo 22 stadionin iltavalaistuksessa iskevät yhteen Lapuan Virkiän ja Lappajärven Veikkojen naisten superpesisjoukkueet. Lisäksi stadionin VIP –tiloissa järjestetään miesten ottelun jälkeen kahden kerroksen jälkipelit, missä väkeä viihdyttää liveartistit ja tiskijukka. Koko stadiontapahtuman järjestelyistä vastaa Koskenkorvan Urheilijat.

Tavoitteena täysi stadion 6000 katsojaa

- Halusimme Koskenkorvan Urheilijoissa luoda maakuntaan uuden ison urheilutapahtuman pesäpallon ympärille. Olemme olleet tiiviissä yhteistyössä SJK:n kanssa ja heidän upea uusi stadion on tehnyt meihin suuren vaikutuksen. Muutaman kuukauden neuvottelujen jälkeen olemme päässeet sopimukseen stadiontapahtumasta tulevalle kesälle. Pesäpalloliitosta Arto Ojaniemi ja Arto Luoma ovat käyneet tekemässä katselmuksen stadionilla syyskuussa ja todenneet olosuhteet Superpesisotteluille sopivaksi, kertoo tapahtumavastaava Jani Karvonen Koskenkorvan Urheilijoista.

- Jalkapallossa on tuolloin maaottelutauko, joten SJK:lla ei ole kotiottelua samaan aikaan. Näin pääsimme rakentamaan tapahtumaa jo hyvissä ajoin, toteaa OmaSP –stadionin toimitusjohtaja Jarkko Mäkelä. – Haluamme olla monipuolinen tapahtumastadion ja pesäpallo-ottelu on stadionyhtiöllekin hieno uusi päänavaus. Solmimme Koskenkorvan Urheilijoiden kanssa 4 vuoden sopimuksen, jossa seura sitoutuu pelaamaan 1-3 ottelua vuosittain tapahtumastadionillamme, toteaa Mäkelä.

Koskenkorvan Urheilijoiden yleisöennätys 3247 on 26.8.2007 pelattu KoU – ViVe välieräottelu. Järjestäjät tavoittelevat ensi kesän otteluun uutta seuran yleisöennätystä ja täyttä 6.000 hengen katsomoa. Mikäli ennakkomyynti osoittaa tuvan täyttyvän, stadionilta tullaan verkottamaan turvallisuussyistä kotipesän tausta sekä takakentän ja kakkospuolen jatkeen katsomot. Kotipesä asettautuu jääurheilukeskuksen puolelle stadionia.

Paikallisottelun kiihkeä tunnelma sopii hyvin stadionille 

Etelä-Pohjanmaan pesisklassikkotapahtuman avausotteluun halusimme kiinnostavimman vastustajamme Seinäjoen JymyJussit. Paikallisottelut ovat eniten tunteita herättäviä sekä pelaajille ja yleisölle. Oli hienoa, että JymyJussit ottivat kutsun stadionotteluun myötämielisesti vastaan. Koskenkorvan ja Seinäjoen väliset ottelut ovat olleet aina erittäin tasaisia ja joukkueissa on useampi pelaaja, joka on pelannut molemmissa seuroissa. Tulevalle kaudelle Koskenkorvalta Seinäjoelle siirtyivät Juuso Myllyniemi ja Henri Itävalo. Edellisellä kaudella puolestaan Antti Kuusisto ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä vaihtoivat maisemia Koskenkorvan suuntaan. Tämä tuo otteluun väkisin lisäkipinöintiä. Pyrimme järjestämään molempien seurojen kannattajille lipunmyyntiin vielä omat katsomo-osat, mikä lisää varmasti ottelutapahtuman tunnelmaa. Samana viikonloppuna Seinäjoella pelattavan ison Etenee –pesisleirin junioripelaajille ja huoltojoukoille on tarvittaessa järjestettävissä myös oma katsomo-osa, jatkaa Karvonen.      

Lapuan ja Lappajärven naisten ensimmäinen kohtaaminen

Lapuan Virkiä sai uuden paikallisvastustajan naisten superpesikseen, kun naapuri Lappajärvi nousi hienojen vaiheiden jälkeen superpesiskartalle. Stadionottelu tullee olemaan näiden joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Superpesiksessä. Puitteet kohtaamiselle ovat ainutlaatuiset, kun otteluun sytytetään myös stadionin iltavalot. Historiaa ottelu voi tehdä myös siinä, että se tullaan pelaamaan kahden vuorokauden aikana eli päättymisajankohta menee yli puolen yön. - Oli hienoa, että kaikki maakunnan naisten superpesisjoukkueet olivat valmiita tulemaan tapahtumaamme ja innostuivat ainutlaatuisesta ottelun alkamisajasta. Halusimme ehdottomasti jonkun paikallisottelun ja otteluksi valikoitui tällä kertaa historiallinen Virkiä-LaVe –ottelu. Pelaajillekin yöpeli on kokemuksena varmasti ainutlaatuinen, uskoo Karvonen.

Otteluiden ympärillä oheisohjelmaa       

OmaSP –stadionin ympärille on suunnitteilla myös muuta oheisohjelmaa ja myös tapahtumatorin mahdollisuutta kartoitetaan. Näistä seura kertoo tarkemmin ensi vuoden puolella. Se on kuitenkin jo nyt varmaa, että stadionin VIP –tiloissa järjestetään kahden kerroksen jälkipelit. Esiintyjät ja tiskijukka tilaisuuteen varmistuu loppuvuoden aikana. - Pyrimme hinnoittelemaan ottelut ja oheistapahtumat niin, että kaikilla olisi mahdollisuus osallistua niihin. Numeroitu istumapaikkalippu molempiin otteluihin maksaa edullisimmin 20 € ja pelkkään naisten otteluun pääsee 7 € lipulla. Myymme tapahtumaan myös muita erilaisia lippupaketteja, joiden hinnat tulevat vaihtelemaan 29 € – 89 € välillä. Liput tulevat myyntiin verkkokauppaan jo ennen joulua sopivasti hankittaviksi vaikka pukinkonttiin. Pyrimme lisäksi tekemään kevään mittaan yhteistyötä myös muiden urheiluseurojen kanssa, jotka voivat tehdä omaa varainhankintaa myymällä tapahtumamme pääsylippuja, toteaa yksi hankkeen puuhamies ja pesäpallojaoston uusi puheenjohtaja Timo Ranta.    

 

Lisätietoja

Jani Karvonen

tapahtumavastaava

050-5972425

jani.karvonen@dap.fi

 

Timo Ranta

KoU pp-jaoston puheenjohtaja

050-3161910

timo.ranta@anvia.fi