Jäsenhuone|Työhuone

Veikot muisti urheilijoitaan

22.12.2019

EM- ja SM- mitalistien palkinnon vastaanottajia Aulis Savola vas. Vilma Leppäniemi, Päivi Olli, Jaakko Tenhunen, Raine Savola, Esko Hyyppä ja Martti Mäkelä. Kuva: Jutta Stål

 

Lappajärven kunnan elinvoimalautakunta ja Lappajärven Veikot muistivat menestyneitä urheilijoita ja taustavaikuttajia perinteisessä Kunnon juhlassa.

 

Tällä vuosikymmenellä on vaadittu arvokisamitali tullakseen kruunatuksi Veikkojen parhaaksi urheilijaksi. Petra Ollin EM-pronssi riitti nyt tuohon saavutukseen. Olli lähetti juhlaan videotervehdyksen paluumatkalta Kiinasta kahden viikon valmennusleiriltä. Hänen valmentajansa Ahto Raska palkittiin vuoden valmentajana.

 

Savolan veljekset Elmo ja Tarmo ovat osoittaneet myös juuri päättyneenä vuonna 10-ottelijoina oivaa kuntoa. Heidän valmentajansa Raine Savola otti vastaan urheilijoidensa palkinnot. Elmoa muistettiin miesurheilijan ja Tarmoa vuoden lupauksena.

 

Judoka Vilma Leppäniemi jatkaa mestaruusputkessa SM- tasolla. Hänet palkittiin jälleen vuoden nuorisourheilijana.

 

Taustavaikuttajista Veikot muisti urheilijaperheenä Jaana ja Tommi Ollin perhettä. Ollit ovat uurastaneet ja tehneet pyyteetöntä työtä seuran eteen. Samoin suurella seurasydämellä toimiva Piritta Kärnä- Jantunen sai vuoden toimija- palkinnon.

 

Aikuisurheilijoista Aulis Savola ja Martti Mäkelä keräsivät yleisurheilun heittolajeissa nipun mitaleita, yhteensä yhdeksän. Samoin Esko Hyyppä sisäsoudussa oli jälleen totutun tehokas kolmella mitalilla.

 

Nuoremman polven lavelaisten mainetta valtakunnan tasolla pitivät yllä pituushyppääjä Selma Saarinen hallimestaruudella. Pronssille ylsivät judoka Emilia Kautto ja moukarinheittäjä Jaakko Tenhunen.